Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че 185 000 нови

...
 
Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че 185 000 нови
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев: 185 000 нови попълнения са се присъединили към руската армия

 

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев съобщи, че 185 000 нови попълнения са се включили към съветската войска като професионални бойци на контракт от началото на годината, съобщи БГНЕС.

Миналата година Русия разгласи проект за увеличение на числеността на въоръжените си сили с повече от 30% до 1,5 млн. души военен личен състав – амбициозна задача, която се усложнява от огромните, само че неразкрити загуби във войната.

В съветските градове са разлепени плакати, които приканват хората да се включат в армията като наямни бойци, а телевизионните реклами постоянно излъчват същото обръщение.

„ По данни на Министерството на защитата от 1 януари до 4 юли в редиците на въоръжените сили са признати повече от 185 000 души, от които към 109 000 са в запаса, както и други категории жители, които са призовани да служат по контракт “, съобщи Медведев.

През септември предходната година президентът Владимир Путин подреди „ частична готовност “ на 300 000 резервисти, което накара стотици хиляди други да избягат от Русия, с цел да не бъдат изпратени да се бият. Путин съобщи, че няма потребност от по-нататъшна готовност.

Медведев, назначен по-рано тази година на служба, която управлява вътрешното военно произвеждане на Русия съобщи, че военните фабрики работят непрекъснато, с цел да доставят армията в Украйна.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР